Info om hus mv

Vi hedder Christina og Søren og har 2 børn. Vi elsker at komme til sverige og vil gerne dele den oplevelse, og vi udlejer nu vores skønne svenske perle med plads til 8 overnattende personer. Huset er i traditionelt svensk hyggelig stil med rødmalet træ og ligge ned til Boda søen med mulighed for sejlads, badning, fiskeri mv.

Udover den smukke udsigt over søen ligger huset for enden af 1.7 km lang blind vej, så her er roligt og ugenert. Her er kun 2 andre huse for enden af vejen. Det ene beboes om sommeren af et ældre sødt svensk par og det andet bruges ikke så ofte som sommerhus af en dansk kvinde.

Huset er fuldt udstyret med 8 nye gode dyner og puder fra juli 2021, service, nyere møbler og er klar til brug for lejere, når vi ikke selv er der. I kan frit benytte jollen, kanoen, supboard og kajakkerne med tilhørende udstyr.

Der er veste i forskellige størrelser samt naturligvis pagajer., kajakvogne, padler, mobiletui og lidt sko og jakker til kajakroning.

Der er 4 stk kajakker på stedet. 1 stk børnekajak model " Hasle K400"  1 stk stabil Liker Expedition 485 med ror samt 2 stk meget stabile kajakker model Seabird Discovery med ror. Derudover er der en kano med 3 sæder, et surfbræt til leg (uden sejl) samt en jolle med årer og anker, så du også kan fiske fra jollen. Der kan sidde 4 personer i jollen. 

Der er 250 mb. fibernet med trådløst modem og nyere fladskærms-tv og DVD/Blueray afspiller samt Playstation 3 med diverse spil og mange gode DVD-film til både børn og voksne.. 

Ved siden af hoveddøren er der opsat en nøgleboks, hvori nøgle til hus findes. Kode til nøgleboks udleveres kort før lejeperioden, da koden løbende ændres, så når I kommer, er I ikke afhængig af at aftale tidspunkt med os, det er bare at låse sig ind og efterlade nøglen samme sted ved afrejse.

I udendørsrummet bagved findes diverse udendørs spil,(kongespil, kroket, 2 hockeymål med stave og bold, fodbold, badmintonsæt osv) som gæsterne også er velkomne til at benytte. Der er ingen tv kanaler, så tv er udelukkende til at se film via DVD. Man kan evt som os medbringe Apple-tv eller Cromecast hjemmefra. I huset er der en forskellige spil så som Yatzy, kort, ludo, Tegn og Gæt, Bezzerwisser, Musik Quiz osv. 

Vi har malet huset indvendigt og har indrettet med nye møbler i romantisk stil og har i det hele taget gjort meget ud af, at det skulle bibeholde den svenske hygge, som vi holder så meget af.

Der er kommet 3 nye træ terrasser mod søen samt nye havemøbler med 8 stole, loungesæt og hængekøje. Både terrasser og havemøbler er fra juli 2021. Foran huset er der desuden en lille hyggelig veranda med bord og 2 bænke. 

Der er helt nye hvidevarer fra juni 2020. 

Brændeovnen og udendørspejsen kan benyttes incl. gratis  brænde om vinteren og der ligger brænde i brændeskuret ved huset.

Der er to soveværelser med hver 2 sovepladser i en for sommerhuse usædvanlig god kvalitet. Det ene soveværelse har 2 stk elevationssenge fra Svane, der kan udgøre en dobbeltseng eller skilles til 2 enkeltsenge efter behov, og det andet soveværesle har en halvanden mands nyere kontinentalseng.

I stuen er der ydermere 4 stk hyggelige alkover, der er indrettet med madrasser og lys i hver alkove. Disse er et hit blandt ikke mindst børn, og giver huset en helt speciel charme, og er perfekte som sovesteder eller lege/fristed for børnene. Alkoverne er 190 cm lange og har hver en lampe monteret. 

Der er almindeligt badeværelse med rigtigt toilet og bruser, da der er kloak og vand. Det er langt fra alle steder i sverige, dette er tilfældet, da mange har forbrændningstoiletter eller gammeldags lokum, når huset ligger væk fra byerne.

Vi plejer at stoppe ind i Markeryd på vejen dertil, hvor der er gode supermarkeder mv. og handle. Når man er i huset er den nærmeste store by, hvor der er godt udvalg og mange butikker, Ljungby, der har det meste. Det tager ca. 25 minutter at køre til Ljungby, hvor der er alt i supermarkeder, Biltema, Elgiganten, McDonalds, Jysk, Amerikansk dinner og diverse genbrugsbutikker, tøjbutikker, restauranter, sygehus, apotek, biograf, en god svømmehal osv. 

Der findes et par elgparker i området og man kan køre til Bolmen, der er en af de store søer i sverige indenfor en halv times tid, men nærområdet byder på gode naturoplevelser og hyggelige steder og med søen i "forhaven" og skoven omkring os, er der masser af aktivitetsmuligheder her på stedet. 

Ønsker man åsejlads som supplement til at sejle kano på søen, er der kanoudlejning få km fra stedet og der er en kæmpe butik med alt i gamle møbler og nips hos "Annas koriusa" og mange andre udflugtsmål. Astrid Lindgrens verden kan nåes på knap 3 timer, High Chapparel cowboy by ligger 1 time og 20 min væk, Flammafallet en halv time herfra og det berømte svenske kæmpe storcenter Ullared ligger ca en times kørsel væk.

 

 

 

 

Huset er opført i svenskrød malet træ udvendig og er hvidmalet indvendigt med trælofter, trævægge og trægulve. Huset er helårsisoleret og opvarmes med elvarme samt en Morsø brændeovn, som er hyggeligt placeret i stuen.

Vindfanget foran huset er indrettet med 2 bænke og et bord, så man kan sidde og nyde eks vis morgenmaden med morgensol og udsigt over søen. Vindfanget giver adgang til husets entre, der leder til badeværelse med bruser og rigtigt toilet samt videre til køkken med spisebord med mulighed for at sætte 2 ekstra plader på og tilhørende stole der giver spiseplads plads til op til 8 personer plus højstol. I køkkenet er der alt inventar der skal bruges til madlavning, og der er udover køleskab, emhætte og komfur også installeret en opvaskemaskine samt elkoger, vaffeljern, kaffemaskine, mikrobølgeovn mv.

I stuen er der 4 alkover der hver er 190 cm lange. Dvs der kan sove 4 personer her, medmindre du er over 190 cm høj, hvor du må ty til et af soveværelserne. Der er lys i alkoverne samt madrasser, og børnene vil elske at sove her, eller at lege i alkoverne, mens de er tætte på de voksne, når der hygges med spil mv om aftenen.

Stuen rummer endvidere 2 sofaer og en lænestol samt skammel, der alt sammen er nyt i august 2014. Der er desuden tv med tilhørende dvd/blueray afspiller med en hel del danske og udenlandske dvd film til både børn og voksne samt trådløst internet til fri afbenyttelse. Dog er der maksimalt forbrug på 20 GB pr. måned, så internettet er til almndelig surf og ikke downloads af film mv. da man så hurtigt bruger den mængde data der er til rådighed. Ved almindelig brug er der rigelig data til en hel måned, men vi opfordrer til, at lejere ikke downloader film mv. der bruger meget data, så der er data til efterfølgende uger i måneden.

I stuen er der ligeledes brændeovn og man kan bruge brændet der ligger udenfor under terrasserne. 

Via mellemgangen når du til de 2 soveværelser, der hver har 2 senge, der enten kan rykkes sammen til dobbeltsenge, eller stå seperat om det ønskes. Dyner og puder er tilgængelige, og du skal blot medbringe sengelinned til det antal sovende personer I er, samt håndklæder, viskestykker og madvarer/rengøringsmidler. 

Bag huset ligger de 3 stk kajakker samt pagajer, svømmeveste til voksne, mobiletuier og kajakvogne samt redningsveste til børn. Derudover også en kano med padler. Bemærk brug af diverse både på stedet (robåd, kajakker og kano) er på eget ansvar og de skal skylles af efter brug og rengøres inden afrejse. Dette skal kajakudstyret ligeså, inden det stilles tilbage i skuret, så det er pænt og klart til næste bruger. Kajakker og kano må IKKE trækkes hen af jorden, men skal bæres eller kører på kajakvogn til søen, så der ikke opstår unødige ridser i bunden på kajakker/kano og de derved også holder længere. 

Bemærk venligst at der ikke må ryges i huset og ej heller medbringes dyr.

-Ved konstatering af dette vil lejemålet blive afbrudt og depositum ikke blive returneret. Vi har ikke noget imod dyr, men ønsker at bevare sommerhuset i tiptop stand uden det ekstra slitage og lugtgener det kan medføre for efterfølgende lejere og os.

Bemærk også at der må IKKE bruges åben ild af hensyn til brandfare !! Brug de 3 grille/bålsteder til at grille i stedet. 

Til huset hører en robåd af mærket Ryds, som kan benyttes til fiskeri og sejlads på søen. Den ligger ved bredden ved søen. Der må ikke bruges motor, men den kan bruges med de 2 årer, der også er i skuret og som skal stilles tilbage igen. Det er den hvide robåd, der hører til huset hvorpå der står "Ryds". De andre både der ligger ved søen, må ikke benyttes, da de tilhører naboen. 

Der er utvivlsomt fisk i søen, og de to gange vi har fisket, har vi fanget en stor gedde begge gange. Der er 3 stk fiskestænger samt grej hertil i skuret, der frit kan afbenyttes.

Udover disse ting har vi følgende i huset, som kan benyttes:

Trådløst internet, tv/DVD, skak, kortspil, Yatsy, dart, kongespilludo, dam, mølle, kalaha, playstation med div spil, div danske bøger, 3 stk fiskestænger med tilhørende kasse med blink osv.