Info om hus mv

Vi hedder Christina og Søren og har 2 børn. Vi elsker at komme til sverige og vil gerne dele den oplevelse, og vi udlejer nu vores skønne svenske perle med plads til 8 overnattende personer. Huset er i traditionelt svensk hyggelig stil med rødmalet træ og ligger ned til Boda søen med mulighed for sejlads, badning, fiskeri mv.

Udover den smukke udsigt over søen ligger huset for enden af 1.7 km lang blind vej, så her er roligt og ugenert. Her er kun 2 andre huse for enden af vejen. Det ene beboes om sommeren af et ældre sødt svensk par og det andet bruges sjældent og som sommerhus af en dansk kvinde.

Huset er fuldt udstyret med 8 nye gode dyner og puder fra juli 2021, service, nyere møbler og er klar til brug for lejere, når vi ikke selv er der. I kan frit benytte jollen, kanoen, supboard og kajakkerne med tilhørende udstyr samt den nye brændefyrede sauna.

Der er veste i forskellige størrelser samt naturligvis pagajer, kajakvogne, padler, fiskestænger og udstyr hertil.

Der er 4 stk kajakker på stedet. 1 stk børnekajak model " Hasle K400"  1 stk stabil Liker Expedition 485 med integreret fiskestangsholder, samt 2 stk meget stabile kajakker model Seabird Discovery med ror. Derudover er der en kano med 3 sæder, et surfbræt til leg (uden sejl) samt en jolle med årer og anker, så du også kan fiske fra jollen. Der kan sidde 4 personer i jollen. 

Der er indlagt fibernet med trådløst modem som kan bruges ubegrænset og nyere fladskærms-tv og DVD/Blueray afspiller samt Playstation 3 med diverse spil og mange gode DVD-film til både børn og voksne.

Ved siden af hoveddøren er der opsat en nøgleboks, hvori nøgle til hus findes. Kode til nøgleboks udleveres kort før lejeperioden, da koden løbende ændres, så når I kommer, er I ikke afhængig af at aftale tidspunkt med os, det er bare at låse sig ind og efterlade nøglen samme sted ved afrejse.

I udendørsrummet bagved findes diverse udendørs spil,(kongespil, kroket, 2 hockeymål med stave og bold, fodbold, badmintonsæt osv) som gæsterne også er velkomne til at benytte. Der er ingen tv kanaler, så tv er udelukkende til at se film via DVD. Man kan evt som os medbringe Apple-tv eller Cromecast hjemmefra, eller benytte sin bærbare pc eller tablet til at se tv via internettet. I huset er der forskellige spil så som Yatzy, kort, Uno, ludo, Tegn og Gæt, Bezzerwisser, Musik Quiz osv. 

Vi har malet huset indvendigt og har indrettet med nye møbler i romantisk stil og har i det hele taget gjort meget ud af, at det skulle bibeholde den svenske hygge, som vi holder så meget af.

Der er kommet 3 nye træ terrasser mod søen samt nye havemøbler med 8 stole, loungesæt og hængekøje. Både terrasser og havemøbler er fra juli 2021. Foran huset er der desuden en lille hyggelig veranda med bord og 2 bænke. 

Der er helt nye hvidevarer fra juni 2020. 

Brændeovnen kan benyttes incl. gratis brænde om vinteren og der ligger brænde i brændeskuret ved huset til fri afbenyttelse. Udover brændeovn er her varmepumpe som kan indstilles til ønskede temperatur samt el-paneler i soveværelserne og badeværelse. 

Der er to soveværelser med hver 2 sovepladser i en for sommerhuse usædvanlig god kvalitet. Det ene soveværelse har 2 stk elevationssenge fra Svane, der kan udgøre en dobbeltseng eller skilles til 2 enkeltsenge efter behov, og det andet soveværesle har en 140x200 cm. nyere kontinentalseng.

I stuen er der ydermere 4 stk hyggelige alkover, der er indrettet med madrasser og med lys i hver alkove. Disse er et hit blandt ikke mindst børn, og giver huset en helt speciel charme, og er perfekte som sovesteder eller lege/fristed for børnene. Alkoverne er 190 cm lange og har hver en lampe monteret. 

Der er almindeligt badeværelse med rigtigt toilet og bruser, da der er indlagt kloak og vand fra egen brønd. Det er langt fra alle steder i sverige, dette er tilfældet, da mange har forbrændningstoiletter eller gammeldags lokum, når huset ligger væk fra byerne.

Vi plejer at stoppe ind i Markeryd på vejen dertil, hvor der er gode supermarkeder mv. og handle. Når man er i huset er Ljungby den nærmeste store by, hvor der er godt udvalg og mange butikker. Det tager 20-25 minutter at køre til Ljungby, hvor der er alt i supermarkeder, Biltema, Elgiganten, McDonalds, Jysk, Amerikansk dinner og diverse genbrugsbutikker, tøjbutikker, restauranter, sygehus, apotek, biograf, en god svømmehal osv. 

Der findes et par elgparker i området, hvor man kan komme helt tæt på elgene og fodre dem. Der er elg i området, så man kan være heldig selv at se en i naturen.  

Ønsker man åsejlads som supplement til at sejle kano på søen, er der kanoudlejning få km fra stedet og der er en kæmpe butik med alt i gamle møbler og nips hos "Annas koriusa" og mange andre udflugtsmål. Astrid Lindgrens verden kan nåes på knap 3 timer, High Chapparel cowboy by ligger 1 time og 20 min væk, Flammafallet en halv time herfra og det berømte svenske kæmpe storcenter Ullared ligger ca en times kørsel væk.

Derudover kan man køre til Bolmen, der er en af de store søer i sverige indenfor en halv times tid, til verdens første Ikea i Älmhult med tilhørende museum eller bare nyde nærområdet der byder på gode naturoplevelser og dyreliv.

Går man ud i baghaven står man midt i skoven og med søen i "forhaven" er der masser af aktivitetsmuligheder her på stedet.